TT Ads

Zaskocz rodzinę przepysznym śniadaniem! Bajgle z jajecznicą i boczkiem (przepis na 1 porcję) to przepis, który obowiązkowo musi znaleźć się w Twojej kuchni.

Bajgle z jajecznicą i boczkiem

Składniki:

  • bułka typu bajgiel
  • 2-3 jajka
  • 3- 4plastry boczku
  • rukola
  • 1łyżka masła
  • oliwa truflowa (opcjonalnie)
  • Sos z kaparami:
  • śmietana + gęsty jogurt
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • 2 ząbki czosnku
  • Kapary w zalewie octowej OLE!
  • kilka kropel soku z cytryny
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Bajgle (bułki) podpiekamy w piekarniku, aby były ciepłe. Na gorącą patelnię wykładamy partiami plastry bekonu. Smażymy z obu stron. Zdejmujemy z ognia. Na patelnię wrzucamy masło i rozbijamy jajka robiąc z nich jajecznicę (doprawiamy solą i pieprzem do smaku).

Śmietanę mieszamy z pozostałymi składnikami sosu. Każdą połówkę bajgla smarujemy sosem z kaparami, układamy rukolę, podsmażony boczek i jajecznicę. Polewamy oliwą truflową. Bajgle (w pełni przygotowane) można włożyć jeszcze na chwilę do piekarnika, aby całe były delikatnie ciepłe.

TT Ads

Dodaj komentarz